Algemene info

  • Taijiquan- en Qigongschool
  • “Mrs. Yin & Mr. Yang”
  • Instructor: Nel van Biezen
  • Den Helderstraat 260
  • 2547 ST Den Haag
  • Telefoon: 06-18030369.
  • (Spreek gerust de voice-mail in)
  • Email: nel.van.biezen@ziggo.nl
Zwaardvorm

Taijiquan

Taijiquan (‘Tai Chi’) is van oorsprong een interne Chinese gevechtskunst, waarbij meer gebruik wordt gemaakt van energie dan van spierkracht. Tevens is het een bewegingsleer die de weerstand verhoogt en de gezondheid van de beoefenaar verbetert. Door beoefening worden blokkades in het lichaam opgeheven en kan de levensenergie, de ‘qi’, goed stromen. Het kan verbetering brengen bij de bloedsomloop, de ademhaling, de spijsvertering, de gewrichten en het zenuwstelsel. De filosofie van Tai Chi is gebaseerd op het Taoïsme. De cirkel is het symbool voor oneindigheid en het samenspel tussen yin en yang komt daar uit voort. Een Tai Chi-vorm bestaat uit een serie bewegingen, die langzaam, ontspannen en energievol als één ronde, vloeiende en harmonieuze beweging worden uitgevoerd. Met Tai Chi ontwikkel je je eigen energie en daardoor je (innerlijke) kracht en weerstand. Het is geschikt voor alle leeftijden.

Gratis proeflessen voor beginners (Nootdorp) en gevorderden (Den Haag).

Op zaterdagochtend beginnen we om 10.00 uur met een half uur warming-up en qigong en daarna verdiepen we tot 11.00 uur de 24-handvorm.

Voor de gevorderden is er op zaterdagochtend van 11.00-12.00 uur in afwisselende perioden de 42-vuistvorm en zijn er de taijiwapens. Als wapenvormen oefenen we de waaier (kung fu waaier 1 en 2), sabel (13 traditional Yangstijl) en de 32-en 42-zwaardvorm (internationale competitieroutine), de immortal caneroutine 1 (wandelstok) en tai ji bang martial arts van Master Jesse Tsao.

Op dinsdagmiddag van 12.30-13.30 uur bestaat de beginnerles van een uur uit warming-up, qigong, gevolgd door het aanleren van de tai ji stok vorm. Van 14.00-15.00 uur is er les in qigong en de 24-vorm.

Mail om u op te geven voor de gratis proefles naar: nel.van.biezen@ziggo.nl

Klik op een foto voor een vergroting